Komentáře

1 J.Č. J.Č. | Web | 13. února 2009 v 11:19 | Reagovat

Teda stopro jistý si nejsem, ale mám obavu, že je to skoro u všech legální, možná Jean-Pierre nasypal trochu moc a společně s Jožinem je na hranici povoleného limitu. Ale ani ten myslím zákon neporušil...

2 pavlix pavlix | E-mail | 13. února 2009 v 11:35 | Reagovat

d/ jen Jožin

3 mil mil | 13. února 2009 v 12:26 | Reagovat

myslím že b je správně, bo v čechách, což je zóna A se může docukřovat dle pravidel EU max o 5,9°NM.

4 J.Č. J.Č. | Web | 13. února 2009 v 13:11 | Reagovat

mil: no jo, ony se do toho vlastně už pletou ty EU předpisy, sakryš :)

5 Tomáš H. Tomáš H. | E-mail | 13. února 2009 v 17:42 | Reagovat

Pamatují pravidla EU i na Švédsko ? Kolik se smí doslazovat za polárním kruhem ? Co na to Jan Tleskač ? Dobré víno své kupce najde i bez evropských předpisů...a to špatné bohužel taky.

6 p.j. p.j. | E-mail | 16. února 2009 v 7:39 | Reagovat

Ano, reakce č.3 od mila je správně. Dle EU předpisů je Evropa rozdělená do zón. V zóně A jsou Čechy, většina Německa a Lucembursko. Ti mohou dosladit až o 5,9°ČNM, tj. 5,9kg do 100litrů. Morava a Alsasko jsou v zóně B, tam se smí jen 4,2kg/100 lirů, což právě při doslazování z 17° na 22° už nestačí. Burgundsko je dokonce v zóně C1, tam je možné dokonce max 1,4kg/100kg. Tedy, když je blbý rok, tak můžou požádat o výjimku a povolí jim ještě 0,5kg navíc, ale stejně...stejně se nemůžu ubránit pocitu, že s těmahle předpisama to je podobně jako maximální rychlostí na silnici nebo s marihuanou. jediný výsledek těhle nařízení je ten, že se to nedělá tak okatě. Mimochodem teda by mě fakt zajímalo, do jaký zóny patří Švédsko :-))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.